Przejdź do treści
logo logo

Sąsiedzki ferment – warsztaty robienia kimchi

Jeśli lubisz kiszonki, ale chciałbyś spróbować czegoś nowego, zapraszamy Cię na te pikantne warsztaty.

Podczas spotkania liźniemy trochę teorii, przygotujemy wspólnie jedno wielkie wiadro kimchi (z którego każdy zabierze słoik do domu) oraz wspólnie przygotujemy kilka prostych potraw na bazie tego azjatyckiego przysmaku. 

Zabierz ze sobą kuchenny fartuch i słoik o pojemności 400-500 ml. Wszystkie składniki na kimchi będą dostępne na miejscu.

UWAGA! Kiszonka, którą będziemy przygotowywać i potrawy, których będziemy próbować będą z gatunku tych ostrych i nie będzie możliwości przygotowania łagodniejszej wersji, więc przemyśl swój udział w wydarzeniu pod tym kątem 😉 Do kimchi będziemy dawać sos rybny, więc nie będzie to opcja wegańska.

Wydarzenie jest inicjatywą sąsiedzką, organizowaną dzięki uprzejmości Kuby Dziewulskiego.

Prowadzenie: Kuba Dziewulski – informatyk i pszczelarz. Lubi spędzać czas przy garach. Przyjaciel MALu Kasprowicza 14.

Newsletter